Anasayfa

1 Şubat 2013 Cuma

Sevgililer Günü 14 Şubat




Sevgililer Günü

14 Şubat Sevgililer Günü, bazıları için, ticari amaçla yaratılmış bir gün, bazıları da Vikipedi'de yazan hikayeye dayanan bir gün olarak kutlanıyor. Bazıları sevgililer günü 1 güne sığar mı? diye yorumluyor, bazıları ise bu günün çok özel bir gün olduğunu düşünüyor.

Bir kuyumcu olarak ne düşündüğümü sorarsanız, kesinlikle en güzel işleri yaptığımız gün "Sevgililer Günü..." Eski yıllarda bu durum farklıydı. Birinci sırada dini bayramlar geliyordu. Sonra yıl başları ve anneler günü en hareketli iş günleriydi,,, Ama son 10-15 yıldır, en çok sevgililer günü arefesinde iş yapıyoruz. Sırasıyla da, ardından anneler günü, yıl başları geliyor. Dini bayramlar, kuyumculuk sektöründe son derece durgunluk yaşanan günler oldu.

Her sektör sevgililer gününe özel kampanya ve ürünler geliştiriyor. Bu sebeple Mardeluz markamız ile bizde 14 Şubat öncesi bu güne özel modeller üretiyoruz. Yukarıda "Sevgiliye" isimli modelimiz de çok özel bir tasarımdır. Dört kalbin birleşiminden  oluşan, kapandığında dört yapraklı yoncaya dönüşen modelimiz 2013 yılı sevgililer gününe özel üretilmiştir. Umarım beğenirsiniz

'Dört yapraklı yonca kadar nadide olan aşkınız, pırlanta kadar sonsuz, yakut kadar ateşli olsun.'' 

Sevgililer Gününüz Kutlu olsun



Wikipedia da Sevgililer günü hakkında:

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.[1]
Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.