Anasayfa

6 Şubat 2013 Çarşamba

Bangkok'da 10 İşyerinden Biri Masaj Salonu

Bangkok'da Ayak Masajı


Bangkok; Enteresan, Gizemli, ve Egzotik

Gezi notlarım

Eylül 2011 - Tayland'ın başkenti Bangkok'a kuyumculuk fuarı dolayısıyla gitme fırsatı buldum. Uzak Doğu denince akla ilk gelen yerlerden biri Bangkok... sokaklarda yapılan yemeklerden dolayı soya yağı kokusu, yine sokaklarda yapılan ayak masajları... sıcak ve nemli hava... Tabii İstanbul'dan 9 saat süren bir yolculuk... Royal Orchid Sheraton otelinde yolculuk bitiyor.

12-18 Eylül 2011 tarihlerinde yaptığımız bu seyahatte en çok aklımda kalanları soracak olursanız, öncelikle son derece ucuz ve uygun bir ülke... 1 USD= 30 Baht İzmir'den örnek vermek gerekirse, Karşıyaka'dan Adnan Menderes Havaalanına gidiyorsın 200 baht; yani 7 Dolar... Şehrin ortasından geçen Chao Phraya nehri, hem taşımacılık açısından çok verimli kullanılıyor, hem de turistlerin küçük ve uzun motorlu teknelerle gezdirilmesinde... Ama bu nehir biz döndükden 20 gün sonra aşırı yağmurlarda taştı, bütün şehir sular altında kaldı.
Bangkok
Bangkok
Bangkok'un Tuk-Tuk'ları
Bangkok'da harika deniz ürünleri
Eve giderken 2 torba yemek satın alıp gidiyorlar


Krallıkla yönetilen bir ülke, Kral Bhumibol Adulyadej'i halk çok seviyor. Birçok iş yerinde fotoğrafı asılı... üstelik kimse zorla asmıyor. Kral 85 yaşında ve hasta olduğu söyleniyor. Herkes çok üzgün ve korku içinde. Çünkü kral ölürse, oğlu oturacak taht'a... oğlunun çok sert olduğu söyleniyor. Kral ve eşi son derece modern ve medeni bir insan.


Halkın%92'si Budist, %6'sı Müslüman ve kalanları da diğer dinlere mensup. Bu sebeple bolca tapınak var.

Fotoğrafta gördüğünüz Tuk-Tuk denilen taşıma aracı bir zamanlar Türkiye'de de kullanılan Moto-Guzzi'nin aynı... Tuk-Tuk'larla şehir turları 150-200 Baht civarı (pazarlığa bağlı). Hoş ve ilginç görünse de sanki kelle koltukta gidiyorsunuz. Tafik kurallarına çok uymuyorlar. Araçların direksiyonları sağda, trafik de soldan çalışıyor. Dolayısıyla İngilizlerin hakimiyeti olan bir ülke. Caddeler genellikle geniş bu caddelerde bir çok gökdelen olduğu gibi çok yakınında da gecekondu gibi binalara rastlamak mümkün. Metro çok modern, çok temiz ve en önemli ulaşım araçlarından biri...

Tay mutfağı öyle söylendiği gibi kötüde değil... bol baharatlı, acılı çorbalar ve yemekler, güzel ve temiz pişirilen yerlerde son derece lezzetli. Halkın büyük çoğunluğu evde yemek yapmıyor, sokakta pişirlen yemeklerden eve geçerken birkaç torba alıp yiyorlar. Bu sebeple sokaklarda kötü bir görüntü, ayrıca kokusu bizleri rahatsız edecek düzeyde oluyor.

Neredeyse her akşam aniden bir yağmur yağar, 10-15 dakika sürer ve biraz sonra baktığınızda ıslaklık olmasa hiç yağmamış gibi bir hava görürsünüz. Bu sebeple tropikal bölgelere mahsus sebze ve meyveler çok fazla bulunmaktadır. Tropik meyvelerin, sokaklarda satıldığı tezgahlar ve arabalar renk cümbüşü gibi. İnanılmaz güzel ve lezzetli meyveleri satanlar meyveyi istendiğinde kesip dilimleterek alıp yiyebiliyorsunuz.

Çok sıcak ve nemli bir hava var. Bizler terden sırılsıklam olmamıza rağmen, Tayland halkı terlemiyor. Sanırım ırkları o sıcağa uygun, belki de yediklerinden içtiklerinden olabilir; bilemiyorum.

Her 10 işyerinden biri masaj salonu... özellikle sokaklarda yapılan ayak masajı, Tay masajı, ve havuzlarda balıkların ayaklarınıza dokunarak yaptığı masajlar çok gelişmiş bir pazar.

Dünyaca ünlü Patpong bölgesine gittiğinizde de erotik şovların yapıldığı Striptiz barlar, sıra sıra sıralanmış. Birçoğu kadınların stiptiz yaptıkları barlar olmasına karşın farklı bir sokakta da erkeklerin striptiz yaptığı barlar mevcut. Barların önlerinden geçerken sizi içeri almak için adeta insana yapışıyorlar. Yine bu sokaklarda GoGo barlar ve Büyük kabere şovların yapıldığı yerlerde var... Bu barların bulunduğu sokakların ortasında, taklit malların satıldığı seyyar satıcıların üstü branda ve naylonlarla kapalı tezgahlarıyla dolu. Bu satıcılarda da bir ürünü sorduğunuz anda satıcı peşinizden ayrılmıyor.

Enteresan, gizemli, egzotik bir şehir Bangkok... Eğer bir gün durağınız uzakdoğu olacaksa, bence uzakdoğunun birçok özeliklerini aynı şehirde göreceğiniz yer burası. Özellikle Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız inanılmaz kareler yakalarsınız.

Cengiz Ülkü

Bangkok'da Temizlenmiş Balıklar

Bangkok'da Tapınak

Bangkok'dan Manzara

Bangkok'da Chao Phraya nehrinde gezi tekneleri