Anasayfa

14 Şubat 2013 Perşembe

Merhamet Dizisi Tutar mı? Bence Tutar


Hangi Türler Beğeniliyor?


Son zamanlarda iyi iş yapan dizilerin ortak özellikleri ne diye sorarsanız cevabı belli. Ya bir dönemi anlatan diziler, ya da dizinin içinde kahramanların hem geçmişini hem de bugününü anlatan diziler.

Bir dönemi anlatan ve uzun süre en çok izlenen dizilere örnek vermek gerekirse “Hatırla Sevgili”, “Çemberimde Gül Oya”, “Öyle Bir Geçer Zamanki”, “Seksenler” Bu dizilerin neden tuttuğunu düşünürsek, her evde o dönemleri yaşamış birileri olduğunu ve bu dizide o günleri gördüğünü, dolayısıyla hemen ısındığını düşünüyorum. Doğal olarak bu dizilerin müzikleri de o günleri hatırlattığı için o şarkılarda bir an da top yapıyor. Issız adam adlı sinema filminden sonra Ayla Algan’ın şarkıları da bu sebeple sağlığında olmadığı kadar dinlenmişti.

Bir diğer konu da, dizi kahramanlarının, geçmişiyle bugünü arasında kurulan bağlantılar ilgi çekiyor. Konuyu derinleştiriyor. Farklı zamanlarda ki halleri veya olayları ilginçleştiriyor. Ezel’de bu çok kullanıldı. Bu bünlerde “İntikam” ve “20 Dakika” da çok kullanılıyor.

“Merhamet” dizisinin ilk bölümüne bakarsak tamamen böyle bir kurgu… Konular da ilgi çekici… Hele birde "İki Keklik Bir Kayada Ötüyor" türküsü... Öyleyse büyük ihtimalle tutacaktır.

Bu dizilerin bir ortak özelliği de büyük çoğunluğu Kanal D’de oluşu. İyi çözmüş toplumumuzu, hangi tür dizilerin iyi izleneceği konusunda isabet oranı çok yüksek. Tebrikler. 


Hiç yorum yok: