Anasayfa

20 Ocak 2013 Pazar

Tanju Okan'ı Gördüm

URLA'DA TANJU OKAN'I GÖRDÜM

Bugün Urla'da Tanju Okan'ın heykelini gördüm. Ayakta dimdik duruyor. Heykel'i yapan sanatçı sanırım elinde sigarasıyla yapmış... ama sonradan sigara yasağına uyulmuş ve elinden çıkarılmış hissi yarattı bende.

Urla, Tanju Okan ile bütünleşmişti. Hayatının son dönemini orada geçirdi. Zaten İzmir'li olan Okan, siroz hastalığına yakalandıktan sonra tekrar 1995 de İzmir Urla'ya yerleşti, ve 1996 da vefat etti. Mezarı da Urla İskele mezarlığında...

Bir çok parçası klasik olan Tanju Okan'ın şarkı sözlerinde aşk, kadın, içki, sigara eksik olmazdı. Koy koy koy, Öyle sarhoş olsam ki, Benim en iyi dostum içkim sigaram, Kadehi şişeyi kırarım bugün gibi parçalarıyla, içki ve sigarayla ne kadar bütünleştiğini anlıyoruz. Ölüm nedenine baktığımızda içki ve sigaranın en fazla sebebiyet verdiği hastalıklardan biri olan siroza tutulması da yaşam şekli ve erken yaşta (58 yaşında) aramızdan ayrılmasını net bir şekilde gösteriyor. Tabii ki yaşadığı atmosferde yaptığı unutulmaz şarkılar her zaman tekrarlanacak ve onu ölümsüzleştirecek.

Tanju Okan Parkı     (Cengiz Ülkü)

Tanju Okan Parkında Heykeli     (Cengiz Ülkü)

Tanju Okan Parkında Heykeli     (Cengiz Ülkü)

18 Ocak 2013 Cuma

Bostanlı Sahilinde Denize Sıfır Çay İçmek


Bostanlı sahilinde yürüdünüz mü hiç... Yürümedim diyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Manzarasının yanında enteresan satıcılarla karşılaşıyorsunuz. Kaynamış mısır, kestaneci, pamuk helvacılar gibi birçok şeyin yanında, çay da içebilirsiniz. Üstelik denizin dibindeki kayalara oturarak.